رفتن به مطلب

دانشگاه ها در جهان بر چه اساسی رتبه بندی میشوند؟


پونه عظیمی
 اشتراک گذاری

ارسال های توصیه شده

رنکینگ و یا به عبارتی رتبه بندی دانشگاه ها از موضوعات بسیار مهم از نظر دانشجویانی است که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند. مراکزی مانند گاردین، تایمز و شانگهای هر ساله رتبه بندی هایی را با توجه به فاکتورهایی که برای رتیه بندی دانشگاه ها در نظر دارند ارائه می کنند که دانشجویان با توجه به این رتبه بندی ها می توانند انتخاب بهتری داشته باشند.

                                                          13970108Pba599b356.jpg

معرفی رتبه بندی QS

رتبه بندی QS یک رتبه بندی و رنکینگ جهانی محسوب می شود. بیش از ۸۵۰ دانشگاه در نتایج این رتبه بندی ارزیابی می شوند. رتبه بندی QS یکی از معتبرترین و مهم ترین نظام های رتبه بندی دانشگاه های دنیا می باشد که از ۶ شاخص اصلی بررسی شهرت دانشگاه (۴۰ درصد)، ارزیابی کارفرمایان (۱۰ درصد)، نسبت عضو هیأت علمی به دانشجو (۲۰ درصد)، استنادها به ازای اعضای هیأت علمی (۲۰ درصد)، دانشجویان بین‌المللی (۵ درصد) و هیئت علمی بین‌المللی (۵ درصد) استفاده می کند.

معرفی رتبه بندی شانگهای Shanghay

نظام رتبه بندی دانشگاه شانگهای یک نظام رتبه بندی جهانی است که به منظور ارزیابی دقیق تر از نحوه عملکرد دانشگاه و ارائه رتبه بندی جامع از جایگاه دانشگاه در سطح جهانی، ۴ معیار کیفیت آموزش، کیفیت اعضاء هیئت علمی، خروجی‌های پژوهش و سرانه عملکرد دانشگاه را برای بررسی عملکرد دانشگاه تعریف کرده است. به عبارتی دیگر در این نظام، دانشگاه‌ها براساس میزان موفقیت در هر یک از معیارهای چهارگانه رتبه بندی می‌گردند.

معرفی رتبه بندی Complete

این نظام رتبه بندی یک راهنمای آنلاین رتبه بندی دانشگاه ها و دیگر مسائل مرتبط است که از سال ۲۰۰۷ آغاز به کار کرده است. این رتبه بندی از ۴ معیار برای رتبه بندی استفاده می کند: رضایت دانشجو، ارزیابی پژوهش ها، استانداردها و دورنمای فارغ التحصیلی.

معرفی رتبه بندی Guardian

متدولوژی این نظام رتبه بندی دانشگاه ها بر رتبه بندی موضوعی تمرکز دارد. به این معنا که رتبه بندی ها را بر اساس نوع رشته ها ارائه می کند یعنی به طور مثال دانشگاه x در رشته y بهترین کارایی و عملکرد را داشته بنابراین در این رشته رتبه اول را در بین دانشگاه های دنیا خواهد داشت در حالیکه ممکن است رتبه کلی دانشگاه این نباشد.

معرفی رتبه بندی Times

معیارهای این رتبه بندی شامل رضایتمندی دانشجویان، کیفیت پژوهش ها، چشم انداز فارغ التحصیلان، معدل دانشجویان، نسبت دانشجویان به کارکنان، خدمات و تسهیلات صرف شده، میزان ترک تحصیل و مدارک تحصیلی ورودی می باشد.

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

 اشتراک گذاری

×
×
  • اضافه کردن...